Neler yeni

Death Note

Katılım
9 Mar 2022
Mesajlar
10
Tepkime puanı
29
Puanları
20
1647088864362.png


Death Note, bitirdikten iki gün sonra dayanamayıp tekrar izlediğim tek dizi. Büyüleyici kurgusu ve mükemmel çizimleriyle dünyanın her yerinden milyonlarca hayrana sahip. Anime kültürünün doğup büyüdüğü Japonya’ya ait bir anime dizisi olan Death Note, ilk olarak 3 Ekim 2006 – 6 Haziran 2007 yılları arasında Nippon Television Network tarafından yayımlanıyor. Biraz da manga geçmişinin etkisiyle büyük ilgi görünce ABD’li şirket IGN tarafından yayın hakları satın alınıyor ve tüm dünya bu mükemmel seriyle tanışmaya başlıyor.

1647088975413.png


Death Note anime dizisi; merak uyandıran, şaşırtan ve izledikçe içine çeken bir kurguya sahip. Tüm hikâye de bir shinigami (ölüm tanrısı) olan Ryuk’un Shinigami Diyarından sıkılınca bir ölüm defterini Dünya’ya atmasıyla başlıyor. O sırada sınıfının penceresinden dışarıyı izleyen lise öğrencisi Light Yagami, defterin gökten okul bahçesine düşüşüne şahit oluyor.

Yagami, yaşıtlarından çok daha zeki ve başarılı bir öğrenci. Tıpkı Ryuk gibi Light da yaşadığı dünyada mutlu değil. Çünkü suç ve kötülük her gün çoğalırken insanlar umursamazca yaşamaya devam ediyor. Light, üzerinde “Death Note” yazan defteri alıp kuralları okuduğunda inanmıyor ama yine de deniyor. Birkaç denemeden sonra bu gücü dünya üzerindeki kötülüğü tamamen bitirmek için kullanmaya karar veriyor. Diğer taraftan dünyanın en iyi dedektifi olan L, hızla artan suçlu ölümlerinin tesadüf olamayacağını düşündüğü için “Kira” ismini verdiği katilin peşine düşüyor.

Death Note’ta, iki dâhi Light ve L’in zekice hamleler ve kusursuz oyunlarla sürdürdükleri nefes kesen kovalamacayı izliyoruz.​
 

                                                                                                  
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt