Neler yeni

dexStap

Yazar
Katılım
28 Ocak 2022
Mesajlar
57
Tepkime puanı
134
Puanları
350

Python .py Dosyasını .exe Uzantısına Çevirme


Python yazılımcıları yazdıkları programı .py uzantılı olarak depolarlar. Kodları düzenleme ve inceleme ihtiyacında kodlara hızla erişebilmek için .py uzantılı depolamak her açıdan avantaj sağlar. [ Zaten Python kullandığımız için kodumuzu otomatik .py olarak kaydedecektir. ] Yazdığımız programı başka bir bilgisayar üzerinde çalıştırmak veya test etmek istediğimizde bilgisayara python kurarak vakit kaybedeceksiniz. İşte tam burada .exe uzantısı bizim işimize yaracak ve vakit kaybı yaşamaktan kurtaracaktır. Tek yapmanız gereken kodunuzu yazdıktan sonra ufacık bir işlem ile programınızı .exe uzantılı olarak kaydedin ve Windows işletim sistemli her bilgisayarda gönül rahatlığında çalıştırın. Yoksa nasıl .exe uzantılı yapacağınızı bilmiyor musunuz ? O zaman cevabınızı hızlı bir şekilde aşağıda bulabilirsiniz.

Python (.py) Dosyalarını .exe Olarak Kaydetme


1. Öncelikle pip aracılığı ile pyinstaller modülünü indirin ve kurun.
pip install pyinstaller
Not: Eğer pip yüklü değilse önce pip’i kurunuz

2. Komut istemcisini (cmd) .py uzantılı dosyanızın olduğu yerde çalıştırın veya cd komutu ile dosyanızın bulunduğu dizine gidin.

3. Aşağıdaki komut ile .py uzantılı dosyanızı .exe uzantılı dosyaya çeviriniz.
pyinstaller --onefile dosyaadi.py
Not: --onefile ile sadece .exe uzantılı sonuç dosyasını alırsınız. --onefile kullanmazsanız .exe uzantılı dosyanızla beraber sistem dosyalarıda oluşturulacaktır.

4. Dist klasörü içindeki dosyaadi.exe dosyasını alın ve istediğiniz yerde kullanın.


İyi Kodlamalar, İyi Forumlar Dilerim :coffee:
 

                                                                                                  
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt