Neler yeni

Para Avcısı

Katılım
9 Mar 2022
Mesajlar
10
Tepkime puanı
29
Puanları
20
,
1647180698506.png

Para Avcısı (İngilizce özgün adıyla The Wolf of Wall Street), 2013 ABD yapımı kara komedi filmidir. Para Avcısı filminin yönetmenliğini Martin Scorsese üstlenmiştir. Filmin senaryosu Jordan Belfort’un aynı isimli otobiyografik romanından Terence Winter tarafından uyarlanmıştır.

Para Avcısı; yaşanmış, gerçek bir yaşam hikayesinden yola çıkılarak oluşturulmuş bir eser olarak dikkat çekiyor. Jordan Belfort 24 yaşında genç ve hırslı bir insandır. Çok para kazanma hırsıyla Wall Street borsasında boy gösterir. Önce komisyoncu olarak başlar, sonrasında Stratton Oakmont adlı bir yatırım firmasında çok daha zengin olabilmek için tüm her şeyi yapmaya hazır bir CEO olur. 90’lı yılların New York Borsası’nda bir gün içerisinde birçok sürpriz olabilmektedir. Değersiz tahvillerle yatırımcıları kandıran Jordan Belfort kısa süre içerisinde çok para kazanmaya başlar. Öyle ki, bir günde Belfort’un hesabına milyon dolarlar girerken aynı günün gecesinde hepsi bitebilmektedir.

Filmin başrolünde hırslı borsacı Jordan Belfort rolünde Leonardo DiCaprio yer almaktadır. Jonah Hill, Margot Robbie, Jean Dujardin, Kyle Chandler ve Matthew McConaughey gibi isimler de filmin başlıca rollerinde yer almaktadır. Film, 2014 Altın Küre Ödülleri‘nde Leonardo Di Caprio’ya (komedi ve müzikal kategorisinde) en iyi erkek oyuncu ödülü kazandırmış

Ben bu filmi izlerken hatırlıyorum da o geçe heyecandan uyuyamamıştım çünkü; dedim ki kendime 'BEN BU HAYATI İSTİYORUM' deyip aşırı motive olmuştum. Değinmek isterim ki Bu film le hayatıma giren müthiş bir Actress 'margot robbie' olmuştur kendisine o günden belli hayranım.

1647180981111.jpeg

 

                                                                                                  
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt