Neler yeni

Kralkatili Güncesi - Patrick Rothfuss

kubrick

Bronz
Katılım
28 Ocak 2022
Mesajlar
4
Tepkime puanı
13
Puanları
20
Patrick Rothfuss'un bir eseri olan Kralkatili Güncesi (Kingkiller Chronicles) Kvothe isimli bir yarı efsanevi karakterin kendi hayatını birinci ağızdan anlattığı fantastik bir romandır. Bu, büyük ölçüde onu anlatan bir kitap olduğundan önce Kvothe karakterini tanımalıyız. Kvothe, kendisini kitabın önizlemesinde şöyle tanıtıyor;
Benim adım Kvothe. Tabii bana daha başka pek çok şey de dendi. Bunların çoğu kaba sözlerdi, lâkin çok azı hak edilmemişti. Uyuyan höyük krallarından prensesler kaçırdım. Trebon kasabasını yakıp kül ettim. Felurian’la bir gece geçirdim ve hem canıma hem de aklıma mukayyet olabildim. Çoğu insanın alındığından daha küçük bir yaşta Üniversite’den atıldım. Başkalarının gündüz gözüyle ağızlarına almaktan bile korktukları yollardan, ay ışığı altında geçtim. Tanrılarla konuştum, kadınlar sevdim ve ozanları ağlatan şarkılar yazdım. Belki beni duymuşsunuzdur."​
Bu tanım büyük oranda gerçekleri yansıtsa da, bir okur olarak ben de kendimce tanımlayayım onu. Kvothe, her şeyden önce olağanüstü bir müzisyendir. Her daim yanında taşıdığı lavtası onun ruhunu besleyen tek şeydir adeta. Yalnızca ona karşı pürüzsüz, karşılıksız ve asla tükenmeyen bir sevgi duyar. Eğer kitabı okumak niyetindeyseniz ve bunun önemini anlamadan okursanız, onun birçok hareketi size anlamsız gelecektir. Bunun yanında Kvothe kusursuz bir yalancıdır. Gezgin bir kumpanya arasında yetişmiş olduğundan sağlam bir oyunculuk eğitimden geçirilmiştir ve rol yapmaktan, yalan söylemekten asla çekinmez. Kendisinin de sık sık belirttiği gibi olduğu yere büyük ölçüde bu özellikleri getirmiştir ve yine kendisinin de kabul ettiği üzere inanılmaz zeki bir insandır.
Peki, bu kişilik özelliklerinin ötesinde Kvothe kim? Sahiden de kim? Bunu yazar Rothfuss 3. kitabı yazana kadar asla kesin olarak bilemeyeceğiz zira henüz sadece iki kitabı çıkmış olan KKC hakkında çok fazla teoriler üretilen bir seri. Eğer herhangi bir reddit sayfasını veya forumları ziyaret ederseniz bu kitap hakkında yürütülmüş kimine göre saçma kimine göre dahiyane bin bir türlü teoriyle karşılaşabilirsiniz.
Birçok fantastik eser tüketmiş biri olarak KKC'de hepsinden daha farklı şeyler bulabileceğinizi garanti ederim. Okurken Kvothe ile beraber sinirlenecek,üzülecek,güleceksiniz. Onu üzerine yıldırım düşen bir ağacın yansımasında görecek, onu dehşete düşüren mavi alevleri siz de hissedeceksiniz. Okumayı düşünenlere şimdiden iyi eğlenceler.
 

                                                                                                  

Ömer Durden

Bronz
Katılım
2 Şub 2022
Mesajlar
5
Tepkime puanı
13
Puanları
20
Bu kitap harika görünüyor!
 

                                                                                                  

dexStap

Yazar
Katılım
28 Ocak 2022
Mesajlar
57
Tepkime puanı
134
Puanları
350
Eline Sağlık Dostum :)
 

                                                                                                  
Üst Alt